لوگو رسانه جهان معماری
  • خانه
  • اخبار
  • بازآفرینی شهری بندرعباس ،با تقویت بافت بومی و ساماندهی دستفروشان

بازآفرینی شهری بندرعباس ،با تقویت بافت بومی و ساماندهی دستفروشان

بازآفرینی شهری با تقویت بافت بومی و ساماندهی دستفروشان در بندرعباس

همگرایی نخبگان و مسئولان برای نجات شهر؛ بندرعباس در مسیر بازآفرینی شهری

در نشستی مشترک با حضور سرتیپ دوم پاسدار اباذر سالاری، فرمانده سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان، شهردار بندرعباس و اعضای شورای مشورتی بسیج مهندسین، چشم‌انداز تازه‌ای برای آینده شهری بندرعباس ترسیم شد. این جلسه که با اعطای احکام جدید به اعضای سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری همراه بود، با هدف بررسی عمیق چالش‌های شهرسازی و ارائه راهکارهای بومی و نوآورانه برگزار شد.

سرهنگ احسان داورپناه، رئیس سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری سپاه استان، با انتقاد از توسعه نامتوازن و با اشاره به فرسودگی بیش از ۴۰ درصد از بافت شهری بندرعباس، محله‌هایی مانند اسلام‌آباد، چهارصد دستگاه، چاهستانی‌ها و خیابان مدنی را به‌عنوان نمونه‌های بحرانی مطرح کرد و خواستار بازنگری اساسی در نحوه مدیریت شهری شد.

وی با الهام از تجارب جهانی، بر لزوم ایجاد بازارچه‌هایی استاندارد و زیباسازانه برای ساماندهی دستفروشان تأکید کرد و گفت: می‌توان با تلفیق معماری نوین و هویت تاریخی، به شهری انسان‌محور و زنده دست یافت؛ شهری که بر پایه مشارکت مردم و نهادهای تخصصی ساخته شود.

فرمانده سپاه استان نیز ضمن تأکید بر جدی گرفتن هشدارهای تخصصی، گفت: باید تعارف را کنار گذاشت و مشکلات را صادقانه و علمی پیگیری کرد، حتی اگر این پیگیری‌ها به زیان برخی منافع باشد.

در این نشست، مهدی نوبانی شهردار بندرعباس نیز از اجرای پروژه‌های نورپردازی و زیباسازی در محلات قدیمی مانند سورو و نخل ناخدا خبر داد و برنامه‌هایی چون احداث برج‌های مسکونی تا ۴۰ طبقه را گامی برای رفع معضل مسکن دانست.

محمدناصر درستکار، مسئول جدید ستاد اقشار بسیج، طراحی‌های ضعیف شهری را بحران‌های آینده دانست و خواستار رویکردی اقلیمی و زیست‌محیطی در مدیریت شهر شد. همچنین، شهریار مشیری از چهره‌های دانشگاهی، با اشاره به مغایرت‌های شهرسازی، خواستار بازنگری در کاربری اراضی و تقویت خدمات عمومی در محلات محروم شد.

در پایان این همایش، بر ادامه جلسات کارشناسی و تعامل نهادهای اجرایی و تخصصی برای اجرای راهکارها تأکید شد. مشارکت نخبگان و مسئولان شهری در این نشست، آغاز مسیری جدید برای نجات معماری شهری و تحقق توسعه‌ای پایدار در بندرعباس به شمار می‌رود.

 

جهت دستیابی به دیگر اخبار معماری به این بخش از سایت مراجعه کنید.

پست های مشابه

ثبت ساختمان بانک ملی رشت در فهرست آثار ملی ایران

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

ثبت خانه کوچصفهانی رشت در فهرست آثار ملی ایران

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

آسبادهای تاریخی شهرستان نهبندان مرمت می شود

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “