لوگو رسانه جهان معماری

مجتمع مسکونی آران – دفتر طرح و معماری پرگار

مجتمع مسکونی آران

بهزاد حیدری، شیرین صمدیان

استان تهران

مجتمع مسکونی آران

بهزاد حیدری، شیرین صمدیان

استان تهران

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
مجتمع مسکونی آران
موقعیت پروژه :
استان تهران
آدرس پروژه :
تهران، خیابان زعفرانیه، خیابان آصف، کوچه زنبق، پلاک ۱۵
شرکت مشاور :
دفتر طرح و معماری پرگار
معمار مسئول :
بهزاد حیدری، شیرین صمدیان
تیم طراحی :
میلاد حسن زاده، سپیده دادجو، امیرفاضل قهرمان‌پور، زهرا نوربخش، سالومه محمدی، نسترن حدیدی طراح منظر: میلاد حسن زاده، سپیده دادجو، امیرفاضل قهرمان‌پور، زهرا نوربخش، سالومه محمدی، نسترن حدیدی
گرافیک و پرزانته :
مریم عقبائی، امیرمسعود توسلی، رضوان مهتدی، نیکی حدادرضوی، فرناز اجلالی
تاریخ آغاز پروژه :
1391
تاریخ پایان پروژه :
1397
مساحت زمین ( متر مربع ) :
1960
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
15000
دسته بندی کاربری :
مسکونی
تیم اجرایی :
گروه آران
تاسیسات الکتریکی :
مهدی قندیل‌زاده
تاسیسات مکانیکی :
مجید بختیاری
كارفرما :
حسین شریف
عکاسی پروژه :
استودیو دید، پرهام تقی اف
توضیحات فارسی

توضیحات پروژه

ساختمان مسـکونی آران در زمینی بـه ابعاد ۱۹۶۰ و مساحت زیربنای ۱۵هزار مترمربـع طراحی و ساخته‌شد. این ساختمان در منطقه زعفرانیـه تهران که منطقـه لوکس و سرسبزی محسـوب می‌شـود قرار گرفته‌است. ساختمان شـامل ۱۱ طبقه مسکونی می‌باشد که هشت طبقـه آن دو واحد ۳۷۰ متری و سه طبقه آن چهار واحد ۲۰۰ متـری اسـت.

در طبقه همکف، لابی، سالن بازی، سالن ورزش، کتابخانه، اتـاق مدیریت و سینمای خانوادگی، در طبقه ۱-، اسـتخر، سونا و جکوزی، موتورخانه و سالن اجتماعات و در طبقـات ۲- الـی ۴- پارکینگ و انباری‌ها قـرار دارنـد. بام مجموعه شامل دو باغ‌بام متفـاوت بـه لحاظ هندسـه و طراحی اسـت.

در تعریف اولیه طراحی سطوح طبقـات مسکونی بـا ۴۰٪ سطح اشغال و شامل دو واحد مسکونی در نظر گرفتـه شده‌اسـت. در مطالعات اولیــه باتوجــه به اینکــه امــکان قرارگیـری دو واحــد به صــورت واحدهـای شرقی و غربی به سختی فراهم می‌شـد و پلان واحدهـا به نتیجه مطلوبی نمی‌رسید، تصمیـم بـر آن شد کـه یک واحد در بخش شمالی، و واحدی دیگر در بخش جنوبـی لکه‌گـذاری شـود. اما با توجـه بـه جهت‌گیـری زمیـن کـه برخـلاف اکثـر زمین‌های شهر تهران به سوی شـمال‌غربـی-جنـوب‌شـرقی بـود، واحد شمالی در کل طـول روز، زمـان بسـیار محدودی از تابـش بهـره می‌بـرد.

دید شمالی زمین به مراتـب قوی‌تر از منظر جنوبـی بــود و بنابرایـن با تصمیم‌ بر قراردادن واحدهای شمالی و جنوبی این ضعف هـم ایجاد می‌شد که واحد جنوبـی از منظر مطلوب بهـره‌ای نمی‌بـرد. راهکاری کـه هـر دو معضـل ایجادشـده را بـه یک‌باره حل می‌کــرد، ایجاد دو گشایش بـزرگ در شـرق و غرب تــوده قابل‌ساخت و جهت‌گیــری متفــاوت خــرده‌فضاهای هر واحد مسکونی بـود.

چرخش هندسه و جهت‌گیری تمـام اجزای طبقه بـه اندازه ۴۵ درجه نسبت بـه محور اصلی زمین و ایجاد دو پاسیوی بزرگ منطبق بـر هندسه واحدها نه تنها موجب شد تا واحد شمالی ساعت‌های بیشـتری از آفتاب و هر دو واحد از منظر کـوه و شهر بهره‌منـد شـوند، بلکه فضای تقسـیم مقابل آسانسورها و پله‌ها نیز بـه منظر شرق پروژه اشراف یافتنـد.

در حجم پـروژه چرخش احجام جهت یافتن نور و منظر مطلوب‌تر مشهود اسـت اما به واسطه همسایگی کوتاه‌تـر در شرق و غرب پـروژه، این چرخش در تمـام طبقات میسر نبود و سه طبقـه اول همتـراز با خط آسمان همسایگی‌ها دارای هندسه منطبق بر زمین هستند و تنهـا با کم کردن مساحت آن‌هـا مطلوبیت بیشتری فراهـم شده‌است.

در طبقـه همکف، لابی با دو حیاط سبز کـه امتداد پاسیوهای شرقی و غربی هستند در ارتباط است. استخر مجموعـه در طبقـه ۱- و مشرف بـه حیـاط قـرار گرفتـه‌است. شیب طبیعـی زمیـن امـکان نورگیـری کامل را برای ایـن بخـش و سالن اجتماعات مشرف بـه استخر فراهـم نمـوده‌اسـت. بـا توجـه بـه جدارهای شیشه‌ای استخر و سالن اجتماعات امکان استفاده هم‌زمـان هـر دو فضـا وجـود دارد.

نمای سـاختمان از ترکیـب دو سـنگ تراورتـن سـفید عباس‌آباد و گرانیـت خـرم‌دره، چوب و آلومینیـوم می‌باشد. چرخش و محـور ۴۵ درجه بــه عنـوان تفکــر اصلی در اجرای نما علاوه بـر برش سنگ‌های نما در خطوط درب واحدهـا، نمای داخلی آسانسور و بخش‌هـای دیگر نیز حضور یافته و موجب وحدت اجزا و عناصـر ساختمان شده‌اسـت.

جهت دسترسی به پروژه‌های بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “