- خانه
- معرفی پروژه
- پروژه های خارجی
- رستوران آمانایا بالی | Amanaia Restaurant Bali
معمار: K-Thengono Design Studio
سال: 2024
مساحت: 1950 متر مربع
شهر: کوتا
کشور: اندونزی
عکاس: Indra Wiras
توضیحات ارائهشده توسط معماران: (متن ترجمه شده از انگلیسی)
در حال بازآفرینی تجربه تالگا سمپیریون در بالی – رستوران زنجیرهای شناختهشدهی اندونزیایی «تالگا سمپیریون»، که نامش با تجربه غذاخوری کنار دریاچه (تالگا) و گردهماییهای اجتماعی (سمپیریون) گره خورده، همواره به ماهیت خود در شعب مختلف وفادار بوده است. اما جدیدترین شعبه این برند در بالی، که توسط استودیو طراحی کی-تِنگونو طراحی شده، این مفهوم را یک گام فراتر برده است.
برخلاف فرمول رایج شعب قبلی تالگا سمپیریون، که شامل آلاچیقهای جداگانه (ساوونگ – به زبان سوندانی به معنی کلبه) در اطراف دریاچه و یک سالن غذاخوری اصلی مجزاست، در این پروژه تیم طراحی به دنبال تجربهای یکپارچهتر بودهاند. در اینجا، طراحی، روایتمحور شده و داستانی را بازگو میکند؛ داستان روستایی اندونزیایی که در کنار آب قرار گرفته است.
این روایت با یک رودخانهی پیچان آغاز میشود که جریان آن، به شکل یک ستون فقرات منحنی و پیوسته بازتفسیر شده است، و دریاچهای آن را در بر میگیرد. این “رودخانه” بهعنوان محور اصلی عمل میکند و فضاهای غذاخوری در خمیدگیهای آن جای گرفتهاند. آلاچیقهایی در مسیر این رود، در فضای باز واقع شدهاند و سقف آنها با الهام از فرم برگها طراحی شدهاند تا یادآور سکونتگاههای سنتی کنار رود باشند.
برخلاف دیگر شعب تالگا سمپیریون که سالنهای غذاخوری اصلی در فاصلهای از لبهی آب قرار دارند، در این طرح جدید، دسترسی مستقیم به آب فراهم شده است. خانوادههایی که کودک دارند میتوانند با لذت به ماهیهایی که در دریاچه زندگی میکنند غذا دهند، و تمام مهمانان میتوانند از آرامش چشمانداز آبی اطراف لذت ببرند. دیوارها در این فضا وجود ندارند، که این باعث ایجاد باز بودن فضا، گردش آزادانهی هوا و تهویه طبیعی بهینه شده است.
توالی ورود به رستوران، خود مقدمهای برای تجربهای همهجانبه است. با ورود به بنا، سقفی بلند بهاستقبال مهمان میآید و بهتدریج با پیشروی بهسمت مسیرهای غذاخوری، ارتفاع آن کاهش مییابد. این حرکت معماری، نوعی صمیمیت ایجاد میکند و بازدیدکننده را از مقیاس وسیع منظر آبی به مقیاسی انسانی نزدیک میکند. نورگیرهایی در سقف بلند تعبیه شدهاند که نور طبیعی را بهصورت پرتوهایی چشمگیر به داخل میتابانند و لایهای بصری از جذابیت به فضا میافزایند.
فراتر از جذابیت بصری، طراحی این رستوران برای درگیر کردن هر پنج حس برنامهریزی شده است. صدای آواز پرندگان در کنار منظرهی آرام دریاچه، و در عین حال، عطر و طعم غذاهای مشهور تالگا سمپیریون، حواس را به وجد میآورد. استفاده از مصالح بومی مانند چوب ساج، برنج و آجر قرمز، با بافتی غنی و گرم، در تضاد دلنشینی با خطوط مدرن سازههای فلزی قرار گرفتهاند. المانهای تزئینی سقف که توسط هنرمندان محلی و با استفاده از حصیر (راتان) ساخته شدهاند، حس گرما و انسانگرایی را القا کرده و میراث صنایعدستی منطقه را ارج مینهند.
شعبهی جدید تالگا سمپیریون در بالی، مفهومی فراتر از یک رستوران صرف است. این پروژه تلفیقی از طبیعت، سنت و دیدگاه طراحی معاصر است که وفادار به دیانای برند باقی مانده است؛ مکانی برای گردهمایی، که در آن، مهمانان نه فقط غذا صرف میکنند، بلکه در تجربهای اصیل و کاملاً اندونزیایی غرق میشوند؛ فارغ از اینکه در کجای رستوران نشستهاند.
جهت دسترسی به پروژههای بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.
” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “