- خانه
- معرفی پروژه
- پروژه های خارجی
- رستوران توری توری | Tori Tori Restaurant
معمار: Rojkind Arquitectos + ESRAWE Studio
سال: 2011
مساحت: 629 متر مربع
کشور: مکزیک
توضیحات ارائهشده توسط معماران: (متن ترجمه شده از انگلیسی)
رستوران توری توری که بهعنوان یکی از بهترین رستورانهای ژاپنی شهر مکزیکوسیتی شناخته میشود و بهدلیل موفقیت چشمگیر خود، اکنون به مکان بزرگتری در همان منطقه پولانکو در مکزیکوسیتی نقل مکان کرده است. در این پروژه، استودیو معماری روجکیند و استودیو طراحی اسراوه با همکاری یکدیگر، این انتقال را محقق ساختند.
در محلهی مسکونی پولانکو، که شاهد تغییراتی در ضوابط و کاربری زمین بوده، خانهها به فضاهای اداری یا رستوران تبدیل شدهاند. گاه این تغییرات آنقدر نامحسوس انجام میگیرند که تنها با نصب تابلویی کوچک مشخص میشود که فضای جدیدی با کاربری کاملاً متفاوت ایجاد شده است، در حالی که ظاهر بیرونی بنا حفظ شده است. با آگاهی از این موضوع، روجکیند و اسراوه تصمیم گرفتند قدرت کافی به کاربری جدید ببخشند و فضا را از درون به بیرون دگرگون کنند.
با استفاده از ویژگیهای خاص زمین، تمرکز اصلی بر نوسازی ساختمان مسکونی بود؛ بهطوریکه فضای داخلی خانه بهطور کامل تخریب و تمامی عناصر آشنا حذف شد تا محیطی کاملاً متفاوت ایجاد شود.
هرچند خواستههای کارفرما معطوف به یک برداشت ژاپنی بود، اما این ترجمهای صرف و تحتاللفظی از فرهنگ ژاپنی نبود. او میخواست فضا دارای بیان شخصی، معاصر و بینالمللی باشد. به همین دلیل، از طریق تجربههای متفاوت، تنوع فضاهای باز، تراسها، ساکهبار و فضای معبدگونهی اختصاصی برای عاشقان سوشی، شرایط فضایی موجود تقویت شد.
در نخستین مواجهه با نمای بیرونی، فضای بسیار صمیمی و ظریفی ایجاد شده است. اما با ورود به بنا، فرد وارد تراسی میشود که در آن غذا خوردن و نوشیدن در میان پوشش طبیعی گیاهان صورت میگیرد. نمای ارگانیک ساختمان و فضای سبز اطراف آن با دقت طراحی شده تا امتدادی از رستوران باشد و ارتباطی قوی بین درون و بیرون ایجاد کند.
فضای داخلی نیز همانند نمای بیرونی با تضادهای لطیف، پاسخگوی آن است. هر فضا ویژگی خاص خود را دارد و رابطهی روشنی با عملکرد آن برقرار است. مبلمان اختصاصی برای توریتوری طراحی و ساخته شده و مستقیماً متناسب با هر فضا توسعه یافته است. طی بیش از هشت ماه، مجموعهای کامل از صندلیها و میزها برای فضاهای داخلی و بیرونی طراحی و ساخته شد.
هکتور اسراوه، طراح صنعتی از استودیو اسراوه میگوید:
«ما در این پروژه به دنبال آن بودیم که فرصتی برای کاربران فراهم کنیم تا با فضاهای متفاوت ارتباط برقرار کرده و فضای مورد علاقهشان را انتخاب کنند. مواد، چیدمان و ویژگیهای هر فضا در کنار مبلمان، مجموعهای متنوع از گزینهها و احساسات را برای مشتریان وفادار رستوران خلق میکنند.»
نمای ساختمان که گویی از زمین سر برآورده و بهسوی بالا میخزد، همچون تقلیدی از پیچک طبیعی اطراف دیوارهای حائل است. این نما از دو لایه فولادی خودایستا تشکیل شده که با برش CNC تولید و سپس بهصورت دستی و با دقت بسیار بالا فرمدهی شدهاند.
میشل روجکیند، بنیانگذار استودیو روجکیند، میگوید:
«ما در روجکیند آرکیتکتوس در استفاده از طراحی دیجیتال و تبدیل آن به ساخت فیزیکی بسیار دقیق عمل میکنیم. به همین دلیل، تمرکز زیادی بر آن داریم که هندسههای پیچیده را به نقشههایی ساده و قابلفهم ترجمه کنیم تا از توان تولید محلی، همانطور که در مکزیکوسیتی انجام دادیم، بهرهمند شویم.»
الگوی نما با توجه به بازشوهای داخلی طراحی شده و نور، سایه و دید را بهطور دائم به فضای داخلی نفوذ میدهد. به این ترتیب، فضایی سرشار از تنوع و تغییرات لطیف شکل گرفته است.
جهت دسترسی به پروژههای بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.
” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “