- خانه
- معرفی پروژه
- پروژه های خارجی
- رستوران آیریس | Restaurant Iris
معمار: NORM Architects + Kvorning Design
سال: 2024
مساحت: 1000 متر مربع
شهر: روزندال
کشور: نوروژ
عکاس: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
توضیحات ارائهشده توسط معماران: (متن ترجمه شده از انگلیسی)
رستوران ستارهدار میشلن «آیریس»، که در دل سازهی هنری شناور «چشم سالمون» جای گرفته و در میان چشمانداز باشکوه فیورد «هاردانگر» در کشور نروژ قرار دارد، مهمانان را به دنیایی از شکوه آشپزی پایدار دعوت میکند.
طراحی داخلی این رستوران، که توسط گروه معماری «نورم» انجام شده، با معماری بیضیشکل نوآورانهای که توسط شرکت طراحی «کوورنینگ» خلق شده، هم در تضاد است و هم آن را کامل میسازد.
ترکیب بینقص مبلمان دستساز، نورپردازی ملایم، و مصالح طبیعی، فضایی گرم و صمیمی را در میان انحنای فولادی و تأثیرگذار این سازه بهوجود آورده است.
مهمانان پس از سفری فراموشنشدنی با قایق به رستوران آیریس وارد میشوند، جایی که میتوانند از منوی چشایی ثابتی لذت ببرند که تمرکز آن بر پایداری، استفاده از مواد اولیهی محلی، و زندگی پرجنبوجوش زیر دریا است.
این تجربهی بینظیر غذایی، با چشماندازهایی خیرهکننده از فیورد، یخچالهای طبیعی و کوههای عظیم، ارتقا مییابد.
طراحی داخلی رستوران، بهگونهای استادانه با معماری نوآورانه و تا حدی خشن و سختگیرانهی سازهی «چشم سالمون» در تضاد و درعینحال در هماهنگی قرار دارد.
انحنای روان فضای داخلی با مبلمان دستسازی کامل میشود که با قوسهای نرم محیط همخوانی دارد، و از ورود عناصر مستطیلشکل معمولی جلوگیری میکند.
راهحلهای خلاقانه، از جمله چراغهای قابلجابهجایی، فرشهای ویژه، و ایستگاههای خدماتی سفارشی، بهشکلی هماهنگ با معماری ترکیب شدهاند و جریانی طبیعی در فضا ایجاد کردهاند.
فضا، ترکیبی است از تناقضی دقیقاً برنامهریزیشده: درحالیکه ساختار فولادی و سنگین، نماد قدرت و نوگرایی است، عناصری از گرما و راحتی همچون چوب گردو، فرشهای نرم و مبلمان روکشدار، محیطی دنج و دلنشین میسازند که با حواس انسانی ارتباط برقرار میکند.
این پناهگاه گرم و آرام، با چشمانداز گستردهی اقیانوس، تجربهای صمیمی از صرف غذا را در برابر شرایط گاه سخت اقلیمی شمال اروپا بهوجود میآورد.
برای تقویت حس صمیمیت در این مکان خاص، فضای پیشتر باز و یکپارچه بهدقت به بخشهایی کوچکتر و آرامتر تقسیم شده است.
این تقسیمبندی راهبردی نهتنها ساختاری سلسلهمراتبی در فضا ایجاد کرده، بلکه کنجکاوی مهمانان را برمیانگیزد تا زیبایی رستوران را بهتدریج کشف کنند، نه همه را بهیکباره در بدو ورود.
بافتهای طبیعی و خطوط جاری چوب گردو، در کنار مبلمان سفارشی و عناصر منحنیشکل نرم، احساس آرامش و هماهنگی را در فضا القا میکنند.
این ادغام هوشمندانهی مصالح طبیعی نهتنها تجربهی حسی را تقویت میکند، بلکه پیوند مهمان با زیبایی طبیعی محیط اطراف را نیز برقرار کرده و بر تعهد رستوران به پایداری و حضور حسی تأکید میورزد.
چیدمان میزها ادای احترامی است به محیط پیرامونی شمال اروپا؛ با استفاده از مصالح طبیعی، رنگهای خاکی و طراحی مینیمالیستی که بازتابدهندهی زیبایی ناب فیورد هاردانگر است.
این طراحی، تجربهی غذا خوردن را با ریشهدار کردن آن در چشمانداز محلی تقویت کرده و بستر را برای جشن گرفتن پیوند عمیق میان طبیعت و خوراک فراهم میآورد.
فراتر از آنکه تنها جایگاه رستوران آیریس باشد، سازهی «چشم سالمون» یک مرکز بازدید و اطلاعرسانی در زمینهی پرورش آبزیان است که روی آبهای نزدیک شهر کوچک «روزِندال» شناور است.
این سازهی تقریباً هزار متر مربعی، نمونهای برجسته از هنر معماری است که توسط شرکت طراحی «کوورنینگ» خلق شده است.
با پوششی از پولکهای فولاد ضدزنگ، ظاهری شبیه به پوست براق و نقرهگون ماهی سالمون دارد و در فیورد، درخشش خیرهکنندهای بهخود میگیرد.
طراحی بیضیشکل این سازه که یادآور چشم ماهی است، آن را به نمادی متمایز در چشمانداز بدل کرده که از کیلومترها دور، و حتی از آسمان، قابل مشاهده است.
جهت دسترسی به پروژههای بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.
” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “