در پی حمله موشکی رژیم صهیونیستی به تهران و تخریب بخشی از بنای نمادین ساختمان شیشهای صدا و سیما، وزارت راه و شهرسازی از برگزاری یک مسابقه بینالمللی معماری برای بازطراحی این ساختمان تاریخی خبر داد. مسابقهای که قرار است بازتابی از روحیه مقاومت و نمادی از صدای ملت ایران به جهانیان باشد.
عصر شنبه ۲۱ تیرماه، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی با همراهی برخی معاونان خود و اساتید سازه و معماری به صدا و سیما رفت و با همراهی پیمان جبلی، رییس این سازمان و همراهی جمعی از مدیران صدا و سیما، از ساختمان تخریب شده شبکه خبر بازدید کرد.
در جریان بازدید، وزیر راه بر ضرورت بازسازی هوشمندانه و معنادار این بنا تاکید و اعلام کرد بنای جدید نهتنها باید از نظر سازهای مقاومتر باشد، بلکه میبایست همچنان بار فرهنگی و رسانهای خود را حفظ کرده و نمادی از شفافیت و ایستادگی در عرصه اطلاعرسانی باشد.
به گفته جبلی این ساختمان هدف موشکهای آتشزا و سنگرشکن صهیونیستها قرار گرفته که میزان تخریب و آتش سوزی ناشی از آنها متفاوت بوده است. اسکلت ساختمان شیشهای در سال ۱۳۵۶ بتنریزی شده و در سالهای ۱۳۶۳- ۱۳۶۴ به بهره برداری رسیده است. این ساختمان نیازمند مقاومسازی و بازسازی است.
فرزانه صادق ضمن اشاره به سابقه معماری مدرن این ساختمان تاکید کرد: «ساختمان شیشهای پیش از حمله، نماد معماری مدرن بود و اکنون باید به نماد مقاومت و حقیقتگویی تبدیل شود. در نظر داریم بخشی از تخریبهای صورت گرفته در اثر حمله موشکی رژیم صهیونیستی را در بازسازی این بنا به عنوان یادمانی از این جنگ حفظ کنیم.»
این عضو کابینه چهاردهم تاکید کرد: انتظار از صداوسیما این است که انعکاسگر صدای همه ملت، از اقشار و طیفهای مختلف با هر نوع پوشش و عقیدهای باشد؛ چرا که همه ملت ایران با وجود برخی دلخوریهایشان در این ۱۲ روز از جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برگزاری مسابقه معماری برای ساخت ۱۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی در بوموسی پیشنهاد داد طرح بازسازی این ساختمان در قالب یک مسابقه بینالمللی معماری برگزار شده و از تجربههای موفق گذشته، الگوبرداری گردد. به گفته وی، کمیتهای مشترک میان صدا و سیما، سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه، مامور برنامهریزی و تامین منابع بازسازی خواهد شد. همچنین با دستور مستقیم وزیر، کارشناسان سازه و معماری مکلف شدند در کوتاهترین زمان ممکن، ارزیابی فنی از خسارات وارده ارائه دهند.
ثبت نقشههای ساختمان شیشهای به عنوان یکی از بناهای مدرن تاریخ معاصر در سازمان میراث فرهنگی از دیگر پیشنهادهای وزیر راه و شهرسازی به رییس سازمان صدا و سیما بود تا جایگاه نمادین آن در حافظه فرهنگی حفظ شود.
در ادامه واکنشهای بینالمللی به حمله اخیر، جمعی از سفیران کشورهای خارجی نیز با حضور در محل ساختمان شیشهای، از بخشهای تخریبشده آن بازدید کردهاند. جبلی در جمع سفرا با اشاره به حملات گذشته به دفاتر رسانهای در غزه و لبنان، این حمله را در امتداد همان سیاستها دانست و گفت: «ما پیشبینی چنین حملهای را داشتیم. اما چیزی که رژیم نمیتوانست پیشبینی کند، همبستگی ملی و ایستادگی مردم ایران بود.»
وی تاکید کرد: «سوختن شیشهها مهم نیست، مهم آن است که ساختمان ایستاد، همانطور که مردم ایران ایستادهاند.»
جهت دستیابی به دیگر اخبار معماری به این بخش از سایت مراجعه کنید.