لوگو رسانه جهان معماری

دفتر خطوتار – استودیو معماری باراد

دفتر خطوتار

بهرام بادین‌راد

استان تهران

دفتر خطوتار

بهرام بادین‌راد

استان تهران

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
دفتر خطوتار
موقعیت پروژه :
استان تهران
آدرس پروژه :
تهران، سعادت آباد، خیابان علامه شمالی، نبش هجدهم، ساختمان تجاری-اداری سهیل، طبقه 3
شرکت مشاور :
استودیو معماری باراد
معمار مسئول :
بهرام بادین‌راد
تیم طراحی :
ترمه خلدی، فرزانه حسنی، فراز همتی
تاریخ آغاز پروژه :
1401
تاریخ پایان پروژه :
1403
مساحت زمین ( متر مربع ) :
120
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
120
دسته بندی کاربری :
طراحی داخلی
تیم اجرایی :
آروین جنیدی، احمد نظری
نوع تاسیسات سرمایشی :
اسپیلت
نوع تاسیسات گرمایشی :
گرمایش از کف
كارفرما :
پویان یوسفیان
عکاسی پروژه :
محمدحسن اتفاق
جوایز کسب شده :
  • تقدیر ویژه‌ی هیئت داوران دوازدهمین دوره‌ی جایزه‌ی طراحی داخلی ایران و بھترین استفاده از متریال، 1403، بخش فضاهای عمومی
توضیحات فارسی

توضیحات پروژه

آیا می‌توان به معماری همچون یک ابر اندیشید؟ ابری سبک، مبهم و شاید بی انتها!

این‌ها برای ما استعاره نیستند بلکه منبع الهام ما در این پروژه بودند. پروژه‌ای که در آن تلاش کردیم به خلق فضایی بیاندیشیم سیال و روان، تنک و کم وزن، موهوم و نیمه شفاف و در آستانه حل شدن به چیزی دیگر. فضایی که در آن ماده آنقدر سبک و نازک می‌شود که حضورش به سختی احساس می‌شود. پس اولین مسئله در ایده‌پردازی این‌گونه نمایان شد؛ چگونه می‌توانیم به منابع الهام موردنظرمان که حسی و غیرمادی هستند برسیم درحالیکه ابزار ما ماده و متریال است. برای رسیدن به احساس سبکی جداره‌ها را به واسطه شیشه از کف و سقف جدا کردیم و سطوح عمودی و افقی را آزادانه در پروژه امتداد دادیم. حال اجزاء و فضاها، امتداد و ارتباط غیرقابل انکاری پیدا کرده بودند، به بیان دیگر پروژه ما پروژه امتدادها و رابطه‌ها گردید. حال یکی از چالش‌هایی که با آن مواجه بودیم این بود که به‌واسطه حضور ستون‌ها و بادبندهای متعدد، امکان استفاده از شیشه به‌عنوان میانجی و جداکننده‌ی دیوار از سقف یا کف در بعضی جداره‌ها میسر نبود. برای فرار از قطع‌شدن امتداد سطوح افقی در محل این دیوارها، از آینه در امتداد و راستای شیشه‌ها استفاده کردیم.

هم‌جواری ظریف و موشکافانه‌ی شیشه‌ها و آینه‌ها آنچنان در خدمت ایده‌های اولیه‌ی ما قرار گرفت که هردوی این متریال‌ها را در پروژه محو می‌کرد و آن‌ها را در آستانه‌ی حل‌شدن در امتداد کف و سقف قرار داد. به‌این‌ترتیب ابهام عجیبی در پروژه نمایان شد، کجا امتداد را می‌بینیم؟! کجا انعکاس؟! مهم‌ترین قسمت پروژه برای ما انتخاب متریال نهایی جداره‌ها بود؛ چراکه چند خواسته جدی و پراهمیت را در آن دنبال می‌کردیم : اول اینکه متریال جدیدی به پروژه اضافه نکنیم، درنتیجه آینه انتخاب نهایی ما برای جداره‌ها بود. دوم اینکه می‌خواستیم جداره‌ها همچون یک اثر هنری پویا و تابلویی وسیع همه فضا را به خود مزین کند. پس از ساخت نمونه‌های متعدد متریال از جنس آینه به کمک دستگاه سی‌ان‌سی خطوطی مورب و صاف که قطاعی از شش ضلعی را تشکیل می‌دادند، از دل آینه‌ها خالی کردیم. درنهایت با قراردادن این متریال برروی جداره‌ها، تابلویی قدرتمند خلق کردیم که تصویری ابرگونه و مبهم از محیط و حضار را در خود نمایان می‌کرد. به‌واسطه این فرآیند، ما سعی کردیم فضایی را خلق کنیم که فراتر از فضاهای متداول بود، طوریکه کاربران را دعوت می‌کرد تا با معماری همچون ابری لطیف و همیشه درحال تغییر درگیر شوند.

جهت دسترسی به پروژه‌های بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “