- خانه
- معرفی پروژه
- پروژه های داخلی
- مرکز تخصصی پزشکی و زیبایی دکتر عباس زاده – استودیوی معماری و طراحی آواد
این پروژه که یک مرکز پزشکی ترکیبی شامل امور مربوط به جراحیهای زیبایی بدن و صورت، دندانپزشکی، کاشت مو و دیگر امور از این قبیل میباشد، در محل بلوکی از ساختمانهای بههمپیوسته که اکثرا سه طبقه بوده و طبقهی سوم آنها مسکونی و طبقات همکف و زیرزمین آنها به کاربریهای تجاری اختصاص داده شده است قرار گرفته است. این بلوک در امتداد یک خیابان دوطرفهی سهبانده و عریض دارای ترافیک متوسط و نیمهسنگین و سرعت عبور نسبتا بالا قرار دارد که همین امر یکی از نکات مهم مورد توجه در طراحی پروژه در نظر گرفته شده است.
ساختمان موجود محل پروژه شامل سه طبقه جدا از هم زیرزمین، همکف و نیمطبقه همکف و طبقهدوم مسکونی بوده که طبقات همکف و زیرزمین جهت انجام بازسازی و تغییر کاربری از سوی کارفرما مشخص گردیده شد.
برقراری ارتباط میان این دو طبقه با یکدیگر و همچنین با نیمطبقه موجود به صورتی که سیرکولاسیون فضایی و ارتباط میان بخشها به خوبی برقرار شده و بر یکپارچگی کل مجموعه نیز تاکید شود از چالشهای اصلی در طراحی این پروژه بوده است.
در ابتدا مطالعه و بررسی ساختار و سازهی اصلی بنا و محل ورودی ساختمان، امتدادی طولی را نمایان ساخت که میتوانست هم در جهت برقراری روابط داخلی و هم به داخل کشیده شدن توجه عابرین پیاده و سواره از سمت خیابان در راستای دعوتکنندگی بیشتر به عنوان یک پارامتر طراحی مورد استفاده قرار بگیرد. نکته بعدی ورودی بنا از طبقه همکف است؛ در راستای تقویت حضور و آرامش، بلافاصله پس از ورود، مراجعهکننده وارد فضایی باز و فراخ شده که همزمان نقش فضای انتظار را نیز بر عهده دارد. فضای انتظار به عنوان مرکز ثقل پروژه در نظر گرفته شده که در طراحی آن تأمین حس آرامش، سبکی و روشنی در جهت آرامش خاطر مراجعهکننده ( که یکی از دغدغههای اصلی مراکز درمانی جهت کاهش استرس بیمار قبل از ورود به اتاق ویزیت یا عمل است) به عنوان ویژگیهای فضا در نظر گرفته شده. با توجه به ارتفاع موجود در این محدوده ابتدا یک پوشش سیال مانند پردهای ابریشمی بر روی این فضا به عنوان حجم سقف تصور شده است. این حجم با باز شدن راهپله جدیدی (که از کف طبقهی همکف به طبقهی زیرزمین که در امتداد مجموعه خطوط طولی کشفشدهی اولیه ایجاد شده) به آرامی توسط فضای زیرین همکف جذب شده و به سمت طبقهی زیرزمین سرازیر میشود طوری که این حرکت بر یکپارچگی و تمامیت کل مجموعه تأکید نماید و این دو طبقه به عنوان یک فضا قابل درک باشند. سپس برخورد این فرم سیال با مجموعه خطوط طولی اولیه لحظهای را پدید میآورند که کل این فضا را شکل میدهد؛ فرم سیال که حالا منجمد شده، توسط این مجموعه خطوط برش خورده و از محل این برشها خطوط نورانی فضا را روشن مینماید.
راهروی نیمطبقه که ارتباط بین فضای انتظار و اتاقهای کار و ویزیت و بخش استریل مجموعه را برقرار میکند به صورت یک فضای مخالف و متضاد با فضای انتظار و در کنتراست با این فضا طراحی شده تا هم این کنتراست از ورود کنترل نشده و ناخودآگاه افراد به این بخش جلوگیری کند و هم این فضای تیره به عنوان زمینهای برای نمایش خالص و شارپتر فضای انتظار عمل نماید.
در طبقهی زیرزمین با توجه به ارتفاع کم و محدود سقف سعی بر آن شد تا با استفاده از خطوط طولی نورانی که در امتداد سقف اجرا شده اند و در محدودهی راهپله بر روی دیوار مشترک دو طبقه ادامه پیدا میکنند ارتباط بین دو طبقه تقویت شده و جریان فضا بین این دو بخش محسوستر گردد.
جهت دسترسی به پروژههای بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.
” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “