- خانه
- معرفی پروژه
- پروژه های خارجی
- مجتمع مسکونی هابیتات چینهوانگدائو فاز 2 | Habitat Qinhuangdao Phase II
معمار: Safdie Architects
سال: 2024
مساحت: 244000 متر مربع
شهر: چینهوانگدائو
کشور: چین
عکاس: SFAP
توضیحات ارائهشده توسط معماران: (متن ترجمه شده از انگلیسی)
فاز دوم پروژه “هبیتات چینهوانگدائو”، یک مجتمع مسکونی با تراکم بالا که در سواحل دریای “بوهای”، ۲۰۰ مایل در شرق پکن، چین واقع شده است، معرفی میشود. این فاز، اندازه توسعه اولیهای را که در سال ۲۰۱۶ افتتاح شد، بیش از دو برابر کرد تا یک جامعه پرجنبوجوش با بیش از ۱۸۰۰ خانوار را شکل دهد که به بیش از ۴۰ جریب (۱۶ هکتار) باغهای عمومی دلپذیر، تراسها و فضاهای تفریحی در سطح زمین و در آسمان دسترسی دارند، که قرار است تأثیر و نقش مثبت فضاهای معماری را در شکلگیری جامعه بهطور کامل تفسیر کند.
طراحی “هبیتات چینهوانگدائو” بر اصول و ارزشهایی استوار است که در پروژه پیشگامانه “هبیتات ۶۷”، اثر مسحورکننده “موشه سفدی” برای نمایشگاه جهانی ۱۹۶۷ در مونترال، پایهگذاری شده بودند. بیش از ۵۰ سال بعد، “هبیتات چینهوانگدائو” این مفهوم را بهعنوان ایدهای با قابلیت توسعهپذیری بالا و انتقالپذیری گسترده تأیید میکند. با اولویت دادن به نور طبیعی، تهویه طبیعی، دید بصری و فضای سبز بیرونی، این پروژه یک محله ساحلی پویا خلق میکند که جامعهسازی را تقویت و ارتباط با طبیعت را پرورش میدهد—شرایطی که به ندرت در توسعههای بزرگمقیاس و متراکم دیده میشود.
“تقاضا برای مسکن باکیفیت چندخانواری در شهرهای در حال رشد چین به ما این امکان را داده است تا اصولی را که الهامبخش پروژه هبیتات ۶۷ بودهاند، در تراکم بالاتری اعمال کنیم”، “موشه سفدی”، شریک بنیانگذار شرکت دفتر معماری سفدی میگوید. “با شکستن مقیاس کلان، پروژه هبیتات چینهوانگدائو مدلی برای مسکن با تراکم بالا فراهم میآورد که امکانات آن فراتر از مجتمعهای معمولی بلندمرتبه است، بدون آنکه از کارایی یا انسانمحوری ساختار کاسته شود.”
برای پروژه “هبیتات چینهوانگدائو”، شرکت دفتر معماری سفدی واحدهای مسکونی را در قالب مجموعهای از بلوکهای مسکونی پشتهای با ۱۶ طبقه سازماندهی کرده است که به صورت جابجا شده در کنار هم قرار گرفتهاند و در پایه، توسط باغها احاطه شدهاند و در طبقات ۱۷ و ۳۲ توسط پلهای هوایی به هم متصل شدهاند. فرمهای پلکانی و متناوب ساختمانها، تراسهای خصوصی، بالکنها و گلخانههایی ایجاد میکنند و “پنجرههای شهری” بزرگی را احاطه میکنند—راهروهای دید میان شهر و دریا—که مقیاس را انسانیتر میکنند و توسعه را به زمینه بستر خود متصل میسازند. وجوه طولانی ساختمانها به سمت شرق، غرب و جنوب قرار دارند تا از نور خورشید بهرهمند شوند. فضاهای داخلی شمالی، نوری را قرض میگیرند که از پنجرههای شهری بزرگ فیلتر شده است. در نتیجه، این توسعه روشن، پر از هوا و باز احساس میشود.
“ما در شرکت املاک کری، کارفرمایی بلندپرواز داشتیم که درک میکرد چگونه فلسفه طراحی ما با فرهنگ و زمینه محلی همخوانی دارد”، “شان سنسور”، شریک ارشد و مسئول پروژه در دفتر معماری سفدی میگوید. “زمانی که واحدها را از یکدیگر جابجا و پلهای میکنید و ساختمانها را از دریا دورتر میکنید، تراسهای زیبایی خلق میکنید که باعث میشوند هر واحد حس یک پنتهاوس را داشته باشد. پروژه بهطور همزمان از نظر بصری جذاب و از نظر منطقی معقول است.”
اطراف ساختمانها، مجموعهای از پارکهای بهشدت کاشتهشده قرار دارد که چشمانداز طبیعی چینهوانگدائو را جشن میگیرند و از هر دو نوع تفریح فعال و غیرفعال پشتیبانی میکنند. هر پارک تجربهای متفاوت برای ساکنان ارائه میدهد، سرشار از لایههای متنوع در توپوگرافی، گیاهان مختلف و امکانات درگیرکننده که شامل زمینهای بازی ماجراجویانه، آمفیتئاترهای منظرسازیشده، پیادهروهای کاشتهشده و ویژگیهای آبی هستند. باغهای جامعهای بیشتر و فضاهای استخر در پلهای هوایی بین ساختمانها قرار دارند و تجربههای نوآورانه فضای بیرونی را در میان منظرههای دریا، شهر و آسمان فراهم میآورند. فضای عمومی جامعه و باغهای منظرسازیشده به مساحت تقریبی ۱۶۰٬۰۰۰ مترمربع نه تنها ارتباط صمیمی و همزیستی هماهنگ میان انسان و طبیعت را پرورش میدهند، بلکه فضاهای اجتماعی روزمره متعددی را نیز فراهم میسازند.
مرکز هنری حدوداً ۵٬۵۰۰ مترمربعی، که شامل فضاهای نمایشگاهی، غذاخوری سطح بالا و کافه است، به همراه منظرسازی و امکانات پشتیبانی در زمین و آسمان، مجموعهای غنی از فضاهای فرهنگی و تفریحی را برای ساکنان ارائه میدهد. این فضا نه تنها برای فعالیتهای اجتماعی مانند ورزش، خانواده، هنر، علوم انسانی و شعر مناسب است، بلکه از رویدادهای ویژه مانند برداشت فصلی میوه و سبزیجات، ماهیگیری در دریا و کاوش در باغ نیز پشتیبانی میکند، و “هبیتات چینهوانگدائو” را به یک جامعه باغی پرجنبوجوش و سهبعدی تبدیل مینماید.
جهت دسترسی به پروژههای بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.
” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “