- خانه
- معرفی پروژه
- پروژه های خارجی
- بیو موزه | The Biomuseo
کشور: پاناما
معماران: Gehry Partners
مساحت: ۴۰۰۰ مترمربع
سال پروژه: ۲۰۱۳
عکاسان: Official Biomuseo Website, Architects’ Newspaper, Gehry Partners
موزه پل زندگی، که بیشتر با نام بیو موزه شناخته میشود، اولین طراحی فرانک گری در تمام آمریکای لاتین خواهد بود. این موزه در پاناما و در منطقهای به نام آمادور واقع شده است که تنها چند بلوک از بندر اصلی کشتیهای کروز این کشور فاصله دارد و در مجاورت شهر پاناما قرار گرفته است. مأموریت Biomuseo این است که “تجربهای شگفتانگیز و آموزشی در مورد تنوع زیستی و پیدایش باریکه پاناما ارائه دهد تا همه پاناماییها را به شناخت و ارزشگذاری این عنصر طبیعی از هویتشان ترغیب کند و در تمامی بازدیدکنندگان نیاز به حفاظت از محیط زیست را ایجاد نماید”. این موزه قصد دارد اهمیت سیستمهای زیستی پاناما و نقش آن بهعنوان پیوند زمینشناختی بین آمریکای شمالی و جنوبی را که تأثیرات جهانیای داشته، اما بسیاری از آن بیاطلاع هستند، مورد بررسی قرار دهد.
با در نظر گرفتن این اهداف، بهسرعت مشخص شد که طراحی این موزه باید چیزی بسیار ویژه باشد تا توجه بینالمللیای که بنیانگذاران آن خواهانش بودند، به خود جلب کند. آنها میخواستند که این موزه طراحیای بیسابقه داشته باشد و بهعنوان نمادی جدید برای معماری پاناما عمل کند، همانطور که برج ایفل برای فرانسه یا برج پیزا برای ایتالیا چنین نقشی دارند. با مشارکت شرکت Gehry Partners و همچنین معمار منظر مشهور جهانی، Edwina von Gal & Company، Biomuseo شکل گرفت: ساختاری بسیار منحصر به فرد به سبک خاص فرانک گری که توسط یک پارک گیاهشناسی باز احاطه شده است که نمایشگاههای داخل آن را تکمیل میکند.
این موزه از غرفههایی تشکیل شده است که شامل نمایشگاههای تعاملی هستند و توسط شرکت Bruce Mau Design، یکی از مهمترین شرکتهای طراحی در جهان، توسعه داده شدهاند. این غرفهها دارای سقفهایی با رنگهای روشن هستند که از فاصلهای زیاد، برای بازدیدکنندگانی که با کشتیهای کروز به بندر نزدیک میرسند، قابل مشاهده خواهند بود. این سقفها در کنار هم سیلوئتی نامنظم ایجاد میکنند که خود بهعنوان نمادی از نیروهای طبیعی خودجوش که به دنیای ما شکل میدهند، عمل میکند. داریِن مونتانیِس، یکی از هماهنگکنندگان نمایشگاههای موزه، آن را بهعنوان “ساختمانی بسیار پر سر و صدا و نمایان، متناسب با فرهنگ پر سر و صدای پاناما” در ویدیویی که قبلاً در Crane.tv ارائه کردیم، توصیف کرده است.
در مصاحبهای با روزنامه The Architects’ Newspaper، آناند دواراجان، یکی از شرکای Gehry Partners، توضیح داد که در هر پروژه، شرکت آنها “بهطور عمیق در فرهنگ محلی کاوش میکند تا راههایی الهامبخش و نوآورانه برای پاسخ به یک مکان بیابد” – و در این مورد، پاسخ استفاده غنی از رنگ بود. با اینکه هندسه طراحی، به سبک خاص فرانک گری است، دواراجان ادامه میدهد که پرداختهای خارجی – گچ بر روی بستری بتنی – همان چیزی است که معمولاً در پاناما مورد انتظار است و این ترکیب، زیباییشناسی یک معمار جهانی را با هنر و صنعت فرهنگ محلی ادغام میکند. حتی سیستم بارانگیر توسعهیافته توسط Gehry Partners، از سازههای شبیه سوله که در سراسر شهر پاناما دیده میشوند، الهام گرفته است و از فضای داخلی در برابر بارانهای شدید بادآورده محافظت میکند و در عین حال، امکان تهویه متقاطع را فراهم میآورد.
بزرگترین چالش، طراحی یک روایت معماری برای توضیح هویت طبیعی پاناما بود. با کمک شرکت Bruce Mau Design، این موزه به سازهای با یک آتریوم مرکزی تبدیل شد که در معرض هوا و قابل دسترسی است و هشت گالری از آن منشعب میشوند. هر گالری هویت معماری خاص خود را دارد و محتوای نمایشگاه خود را تجسم میبخشد. مدیر موزه، مارگوت لوپز، توضیح داد که یکی از جالبترین و موفقترین ویژگیهای بیوموزه، این مکالمهی مداوم بین معماری و داستان است که گری آنها را در یکدیگر ادغام کرده است. به گفتهی او، بازدیدکنندگان “در حال یادگیری در مورد ریشههای زمینشناختی پاناما خواهند بود، و ساختمان آنها را در این مسیر همراهی خواهد کرد.”
جهت دسترسی به پروژههای بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.
” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “