لوگو رسانه جهان معماری

مجتمع امام رضا | استودیو معماری کلوت

مجتمع امام رضا

استودیو معمار کلوت

استان تهران

مجتمع امام رضا

استودیو معمار کلوت

استان تهران

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
مجتمع امام رضا
موقعیت پروژه :
استان تهران
آدرس پروژه :
ایران ، تهران ،خیابان انقلاب
شرکت مشاور :
استودیو معمار کلوت
معمار مسئول :
استودیو معمار کلوت
تیم طراحی :
سعید رضا بریری، سمانه قاسم پور
تاریخ آغاز پروژه :
1390
تاریخ پایان پروژه :
1391
مساحت زمین ( متر مربع ) :
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
6499
دسته بندی کاربری :
چند منظوره
تاسیسات الکتریکی :
محمدرضا حسینی
تاسیسات مکانیکی :
رضا اسدی
كارفرما :
-
عکاسی پروژه :
پرهام تقی اف
توضیحات فارسی

توضیحات پروژه

مجتمع فرهنگی مذهبی امام رضا در منطقه فرهنگی تهران واقع شده است که همین امر، پروژه را به سمت ایجاد یک فضای شهری برای تعامل اجتماعی و مشارکت نسل‌ها و گروه‌های اجتماعی مختلف سوق داده است.

ایده اصلی این پروژه، ایجاد همبستگی و تعامل میان گروه‌های اجتماعی متفاوت و همچنین تشویق نسل جدید به حضور در این مجموعه است. این مفهوم در شکل نهایی شبستان منعکس شده است که از ایده دستان درهم‌تنیده به عنوان نمادی از وحدت و انسجام اجتماعی الهام گرفته است. در ادامه این فرم اصلی، بال‌های جانبی ساختمان که عملکردهای مکمل را در بر دارند، از زمین برخاسته و روی آن قرار گرفته‌اند تا شکلی نوآورانه و چشم‌نواز ایجاد کنند.

فرم اصلی شبستان، با شکوه یک فضای مذهبی، این امکان را فراهم می‌آورد تا کاربران تجربه‌ای منحصر‌به‌فرد از ارتباط با خالق و احساس فرم نمادین گنبد داشته باشند. این ارتباط بی‌واسطه و روشن، همچنین از طریق حیاط فرو رفته که یکی از ویژگی‌های معماری ایرانی است، شکل می‌گیرد. این حیاط به کاربران اجازه می‌دهد تا از شلوغی محیط بیرونی فاصله گرفته و در فضایی آرام، ساختمان را ادراک کنند.

علاوه بر این، حضور آب در مجموعه باعث افزایش شفافیت طراحی شده است. این فضا نه‌تنها امکان جدایی از زندگی روزمره را فراهم می‌کند، بلکه در فرآیند انتقال معنا نیز نقش دارد.

این مجموعه شامل بخش‌های عملکردی مختلفی از جمله مسجد، گالری هنری، کتاب‌فروشی-کافی‌شاپ، آمفی‌تئاتر و مرکز فناوری اطلاعات است که همگی در قالب فرمی یکپارچه طراحی شده‌اند.

علاوه بر این، برای افزایش حضور کاربران و تسهیل حرکت در فضاهای مختلف، راهروهایی در دو طرف شبستان طراحی شده است تا فضاهای شهری پیرامونی را به داخل پروژه گسترش داده و به آن حیات ببخشد.

در ساخت این پروژه، ارجاعاتی به هویت اجتماعی کاربران صورت گرفته است تا خاطرات آن‌ها از تاریخ معماری اسلامی و ایرانی را زنده کند.

استفاده از آجر در دیوارهای راهروها و شبستان، همراه با شیشه، بیانگر حرکت نمادین صعود از زمین به نور است. شیشه‌های دست‌ساز که گنبد اصلی را پوشش داده‌اند، مزین به نام‌های خداوند هستند و از سطح چشم نمازگزاران آغاز شده و در امتداد گنبد به سمت آسمان اوج می‌گیرند.

نماد دیگری که در این پروژه به کار رفته است، مجسمه سرو است که در فرهنگ ایرانی نماد پایداری، حیات و آزادی محسوب می‌شود و به عنوان یک نشانه شاخص در مجموعه قرار گرفته است.

وبسایت تیم طراحی

جهت دسترسی به پروژه‌های بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “