لوگو رسانه جهان معماری

جزییات رکوردشکنی تهران در نوسازی بافت فرسوده

290 هزار مجوز نوسازی بافت فرسوده در 3 سال اخیر صادر شده است

 

 

به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران ، به‌تازگی رکورد صدور پروانه نوسازی در بافت فرسوده شکسته شده و این اتفاق به لطف فعالیت فوق‌العاده شهرداری تهران رخ داده است.

به‌گفته محمد آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان بازآفرینی شهری تنها در سال گذشته 290 هزار پروانه صادر شده که از این میان کار نوسازی 103 هزار مسکن به پایان رسیده است. اما سهم تهران از نهضت نوسازی بافت فرسوده چه اندازه بوده است؟

جزئیات یک رکورد شکنی 3 ساله

میزان صدور پروانه در بافت فرسوده در سال 1402 شکسته شد و نسبت به سال‌های دهه 90 ، 100 درصد رشد کرد. در این میان سال گذشته در مناطق 22 گانه شهرتهران، ۵۵هزار پروانه ساخت  صادر شده که از این تعداد 25 هزار واحد به بهره‌برداری رسیده است. این یعنی تقریبا از هر 5 پروانه صادر شده برای بافت فرسوده کل کشور یک مورد در تهران بوده است. جالب‌تر اینکه از هر 4مسکن فرسوده که در ایران نوسازی شده، یک مورد به تهران اختصاص داشته است. اما این همه رکوردشکنی شهرداری تهران در عرصه نوسازی بافت فرسوده نیست. در خرداد‌ماه امسال هم کلنگ ساخت 200 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده زده شد تا عدد میانگین سالانه 94 هزار پروانه برسد.

قرارگاه جهادی تهران برای تأمین مسکن

شهرداری تهران سال 1400  قرارگاه جهادی تأمین مسکن را راه‌اندازی کرد. این گام بزرگ با هدف شناسایی ظرفیت‌های تولید مسکن و به‌کارگیری ابزارهای لازم برای تسهیل و تسریع در صدور پروانه‌های ساختمانی برداشته شده است. آنطور که علیرضا زاکانی، شهردار تهران اعلام کرده، این مدیریت امکان تولید یک‌میلیون ‌و ‌300 هزار واحد مسکونی در 261 هزار پلاک فرسوده و ناپایدار در سطح شهر را دارد و کلنگ‌زنی 200 هزار واحد مسکونی نیز در این راستا انجام شده است. این البته پایان راه نیست و پس از این مرحله نیز موضوع نوسازی بافت فرسوده در بخش‌های دیگر شهر دنبال خواهد شد.

 

پست های مشابه

نشست بحران آموزش معماری در ایران

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

وبینار مبانی پایه در روش تحقیق

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

اطلاعیه درج سوالات و پاسخنامه آزمون‌های‌ ورود به حرفه تستی آبان ۱۴۰۳

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “